Stalkkerit

31. tammikuuta 2011

Itse asiaan... eli neulomiseen

Neulominen on ollut muutamat vuodet todella lähellä sydäntäni. Neulomisen alkeet opin jo ennen kuin menin ekalle luokalle, tarkkaa ikää en muista. Mummoni minut opetti luomaan silmukat, neulomaan oikeaa ja nurjaa. Peruskoulussa tuli neulottua "pakolliset" lapaset ja sukat, vapaa aikanani neuloin myös hieman. Mutta sittemmin neulominen jäi nyt jo ex-urheiluharrastuksen myötä. Ja mummolta tuli aina sukat, lapaset, villahousut, paidat, takit, huivit ynnä muut. Mutta kun mummo vietiin pois liian aikaisin lokakuussa 2003, neulominen tuli takaisin elämääni, tosin muutamaa vuotta myöhemmin. Haluan pitää yllä yhden elämäni rakkaimman ihmisen muistoa.<3 ja rakastan itsekkin neulomista ja LANKAA xD Homma onkin lähteny lievästi sanottuna lapasesta :D lankaa on jonkin verran en ole edes uskaltanut punnita!
Tässä kuvaa marraskuun Tampereen Kädentaitomessujen jälkeen. (Sänkyni mitat 120x200)

Ja sitä tulee lisää ehkä 4kertaa enemmän mitä sitä ehtii kuluttaa :) Tänäänkin sain loput Kujeen tilauksestani. Rakastan Vironvillan värejä! Alla uusi satsi, yllä syksyllä työkaverin Tallinasta tuoma satsi.


Olen opettanut monia neulomaan ja vielä useampia jo neulovia neuvonut uusissa asioissa tai vanhojen muistelussa. Hauskaa oli kun muutamaa yötä sitten olin saanut puoli kahdelta yöllä viestin jossa kysyttiin yhden huivin ohjetta :D Opettaminen ja neuvominen on todella hauskaa sillä, neulominenkin on kuitenkin "katoava luonnonvara" :)

Millaienn neuloja sitten olen? No mut vois kai luokitella "adhdks", koko ajan tulee uusia kiinnostavampia neuleohjeita ja lankoja ja sitten vanhat keskeneräiset jäävät unholaan uuden tieltä. Liian kilttinäkin neulomisen suhteen muo vois ehkä pitää, sillä aina kun joku on sukkia, huivia, pipoa tai mitä vain vailla, siirrän oman neuleeni syrjään odottamaan hamaa tulevaisuutta kun taas on aikaa, ellen sitten iske silmiäni uuteen malliin ja vanha jää keräämään pölyä. :)
Viimeisin lahjaneule meni jouluksi Ellulle.
Novitan nettiohje, hieman muokattuna (nyttemmin julkaistu kevät 2011 lehdessä)
7 veljestä petrooli

Välillä pidetään neulovien ystävien kanssa neuleiltamia, syödään herkkuja ja neulotaan ja tehdään sitä mitä me parhaiten osataan; juorutaan. :D Haluaisin myös alkaa käymään virallisissa neuletapaamisissa, kunhan jostain sais vaan tietoon missä ja milloin niitä täällä Turussa järjestetään. Jos joku satunnainen lukija tietää asiasta laittakaa kommenttia! Olisin kiitollinen. :)

Töiden valmistumistahti ei aina päätä huimaa, joten postauksia tulee miten sattuu. Koitan pitää blogini neule- ja Venlapainotteisena, mutta avautumisiakin on luvassa varmasti! :D
Jos tuntuu että tulee pitkiä taukoja uusien neuleiden päivityksessä, voin koittaa laittaa vanhoja tekeleitänikin näytille. :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! <3